Att tänka på när du tar ett lån

För dig som är i behov av att få tillgång till pengar genom lån går vi här igenom några enkla råd att tänka på innan du gör din låneansökan. Att vi ibland behöver låna pengar beror på olika skäl som tex att vi har ett konsumtionsbehov, göra en investering och behöver finansiering eller behöver överbrygga tillfälligt dålig likviditet. Oavsett vad du behöver pengarna till kan det vara bra att tänka igenom situationen.

Hur viktigt är det?

Är det absolut nödvändigt att ta ett lån för ditt ändamål? Om det är för att konsumtion av tex kläder kan du ställa dig frågan om du verkligen behöver det och om du kanske redan har liknande plagg hemma? Ska du betala en räkning eller köpa en bil för att ta dig till jobbet kan det vara viktigare att låna. Besök nedan långivare för att göra en låneansökan direkt på nätet.

Gör en lånekalkyl

Ta fram ett exceldokument i datorn eller papper och penna för att göra en lånekalkyl på dina återbetalningar och kostnader för att skapa dig en helhetsbild av vad lånet faktiskt innebär. Hyr mycket ränta och hur stora amorteringar behöver du betala varje månad, och när är lånet återbetalat till fullo?